Gå tilbage til hovedindhold.

Forskerservice (Dansk): Find litteratur

Kan I skaffe?

Det Kongelige Akademi - Bibliotek kan altid hjælpe dig med at skaffe den litteratur, du har brug for, men før du bestiller hos os, er der nogle skridt du skal igennem. Når du søger litteratur i bibliotekets database, er det vigtigt at du er koblet på Det Kongelige Akademis netværk, eller din VPN-adgang hjemmefra, det er nemlig IP-adresserne, der styrer vores onlineadgange til e-bøger og tidsskrifter.

Nedenfor kan du se se tjeklister for nogle af de ting, du kan prøve for at finde bogen eller artiklen, du er på jagt efter.

 

Bøger
  1. Slå bogens titel eller forfatter op i Det Kongelige Akademi - Bibliotek
  2. Slå bogens titel eller forfatter op i den nationale database bibliotek.dk - hvis bogen  er tilgængelig på et offentligt bibliotek (forsknings-, uddannelse- eller folkebibliotek) kan du bestille den til afhentning på Det Kongelige Akademis bibliotek på Holmen.
  3. Bestil bogen hjem fra udlandet via Det Kongelige Akademis bibliotek via email bibliotek@kglakademi.dk

 

Artikler
  1. Slå artiklens titel eller forfatter op i Det Kongelige Akademis biblioteks database
  2. Slå tidsskriftets titel op i Det Kongelige Akademis biblioteks database
  3. Undersøg om Biblioteket har onlineadgang til det pågældende tidsskrift her
  4. Søg på artiklens titel i den nationale database videnskabeligeartikler.dk og bestil artiklen hjem til afhentning på dit  lokale folkebibliotek
  5. Søg på artiklens titel på scholar.google.com og google.com
  6. Bestil artiklen via Det Kongelige Akademi - Bibliotek via email bibliotek@kglakademi.dk

Videnskablige artikler

bibliotek.dk kan du under fanen "Søg i videnskabelige artikler" søge i 65 millioner artikler - primært udenlandske - og bestille dem hjem  til dit bibliotek.

Alerts

Alerts

Du kan holde dig orienteret og opdateret indenfor dit forskningsområde, ved hjælp af alerts. Du kan få alerts fra både tidsskrifter, databaser og søgninger.

Alerts på nyt nummer af et tidsskrift eller nye artikler

Vil du gerne følge et tidsskrift tæt, kan det være nyttigt at få en alert fra tidsskriftet, så snart det udkommer. Du skal finde tidsskriftets hjemmeside og der oprette en alert på indholdsfortegnelsen, som sendes via en e-mail eller RSS. Der er tidsskrifter, der også giver mulighed for at sende alerts på nye artikler, der er publiceret online, en Online First Alert.

Alerts på bestemte søgninger i en database

Mange af de store databaser giver mulighed for, at du kan gemme en søgning på bestemte søgeord, såsom emneord, forfatternavn eller tidsskriftstitel. Dette kan kombineres med, at databasen sender besked med foruddefinerede tidsintervaller, hvis der kommer nye artikler. Det giver dig mulighed for at følge et emne på tværs af mange tidsskrifter. Du skal typisk gå ind i søgehistorien, gemme en søgning og derefter oprette en alert på den.

 

Bibliotekets onlineressourcer