Gå tilbage til hovedindhold.

Arkitektur: Podcasts

Radio Tegl

RadioTegl går i luften

 

Podcasten går i dybden med dansk arkitektur og innovation inden for byggeriet og tager lytterne med bag kulissen på landets store og fascinerende byggerier.

Det handler ikke kun om mursten eller tegl i DANSKE TEGLs nye podcast, RadioTegl. Det handler derimod om at fortælle gode historier og inspirere bygge- og arkitektbranchen med nye innovative løsninger for fremtidens byggeri.

Modernist Radio

Billedresultat for modernist radio podcast

The Modernist Podcast is a monthly discussion of art, literature and culture in the early twentieth century, providing academics with a platform to share their research with the wider community. Our aim is to bring critical debates beyond the bindings of the journal and out from within the walls of the conference, into the airwaves and across digital media. We believe that this is a great way for scholars to have their voices heard in a thought provoking and fresh format that is accessible to a diverse audience.

Realdania Podcasts

den2radio

 

At Bo – bolig, by og bæredygtighed
Hvad vil det sige at bo bæredygtigt ? Hvad skal der til?
I en serie udsendelser fokuserer vi på hvad bæredygtighed er i byer, bydele og boliger.
Bæredygtighed handler om valg af materialer, energiløsninger, etiske og økologiske overvejelser og socialt liv.
Byggebranchen er storleverandør af affald og sammen med den globale klimaudvikling stiller det krav til vores byer og boformer. Energibesparelser,  teknologi og ny forskning er en nødvendighed for at fremtidssikre og håndtere voldsomme regnmængder og spildevand. Det bliver en udfordring. Recirkulering tegner til at blive et kardinalpunkt i fremtidens byer.

10 podcasts alle arkitektstuderende bør høre

Som arkitektstuderende kan vi altid bruge inspiration og information om det seneste nye indenfor arkitektur, design og byplanlægning. Men det kan være svært at finde tid til at følge med i de seneste tidsskrifter og læse alle de gode arkitekturblogs, som findes derude.

Heldigvis findes der en løsning, der nemt kan kombineres med dine eksisterende arbejdsrutiner. Podcasts gør det nemlig utrolig bekvemt (og underholdende) at suge en masse information ind om arkitektur, både historisk og nutidig, samtidig med at du sidder ved tegnebordet, foran computeren eller er på færd i byrummet.

StudArk har undersøgt hvad der findes af gode podcasts om arkitektur og sammensat en liste der kan hjælpe dig med at finde dit favorit podcast til lange dage og aftener på tegnesalen. Se listen på studark.dk

Netudgaven Bylyd

Bylyd.dk

BYLYD er Danmarks første podcast om stederne, vi bor og lever i – ­storbyen, forstaden og landsbyen. BYLYD er fortællinger fra det byggede miljø. Både det gennemdesignede og det selvgroede bymiljø. Fra menneskene, der cykler gennem det, gør oprør mod det, planlægger det og skriver om det.

Bygninger fortæller

Billedresultat for bygninger fortæller

“Bygninger Fortæller” er en podcastserie af RENOVER prisen, som har til formål at fortælle de gode historier om nogle af Danmarks bedste renoveringsprojekter. Om visionære, kreative og inspirerende projekter, der giver ny værdi til eksisterende bygninger, skaber lokal forandring og kommer os alle sammen til gode. Podcasten udgives af BARK rådgivning og er produceret af Filt CPH.

DAC Podcast