Gå tilbage til hovedindhold.

København: Christianshavn

Bydelsatlas IndreBy/Christianshavn

Bydelsatlas Indre By/Christianshavn omhandler områderne Indre By og Christianshavn. Bydelsatlasene udpeger og beskriver de mest værdifulde og karakteristiske byarkitektoniske træk i tekst, fotos og på kort. Derudover er der en kort historisk beskrivelse af bydelenes historiske udvikling. Registranterne har kun vejledende status. Det er muligt at downloade publikationen som pdf på Københavns Kommunes hjemmeside.

Tidsmaskinen

Tidsmaskinen på Christianshavn handler om Heerings Gaard i Overgaden neden Vandet som blev opført i 1785 af den bornholmske kaptajn Kofoed. Med Heerings Gaard som udgangspunkt fortælles historien om Christianshavn

Christianshavn før og nu - og aldrig

København før og nu - og aldrig. En billedkavalkade om København inden for voldene og søerne samt Østerbro og Frederiksberg er et værk på 11 bind der i billeder og tekst gengiver Københavns byplanhistorie og bygningshistorie. Bind 7 er skrevet af Claus M. Smidt og handler om Christianshavn. Værket er rigt illustreret med tegninger, fotos og kort.

Christiania

Christiania - kort fortalt guide og historie og Christiania. Fristad i fare er to bøger der begge beskriver fristadens historie og det selvgroede miljø på det tidligere militære område.

Christianias lære/Learning from Christiania prøver at forklare hvad det omkringliggende samfund kan lære af Christianias samfundsmodel. Fællesskab, styrform og fristadens historie beskrives på både dansk og engelsk.

Fristaden Christiania/Christiania Freetown  tager dig med på besøg hos de mennesker der bor på Christiania. Du kommer indenfor på nogle af de steder, arbejdspladser og institutioner som udgør en del af christianitternes dagligdag. Teksten er på dansk og engelsk.

Hvad med Christiania? udkom i 1975 og var et indlæg i samtidens debat om  fristaden Christiania og om hvordan den passer ind i den samfundsorden der var fremherskende på den tid.

Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv arrangerer ture, udgiver bøger og fungerer som lokalarkiv for Christianshavn.

Historiske huse på Christianshavn

Historiske huse på Christianshavn. Fortegnelse over bevaringsværdige bygninger fra før o. 1870 er en registrant der beskriver de enkelte bygningers historie på Christianshavn.

Christianshavnerliv gennem 400 år

Christianshavnerliv gennem 400 år af Anders Bjørn og Jane Lytthans beskriver Christianshavns historie fra 1618 og frem til idag. Kolonihandel, boligforhold, styreformer, håndværk, industrialering og næringslivet er nogle af de emner der bliver berørt.

Christianshavn bag murene

Om den farverige københavnske bydel Christianshavn, fortalt gennem portrætter af 38 christianshavnere, der fortæller om livet på sømandshjemmet, i værkstederne, i baggårdene, ved kanalerne og på de lokale værtshuse. Teksten er på dansk og engelsk