I Holmens Bygningshistorie 1680-1930 beskriver Christian Elling i den første del Holmens bygningshistorie for perioden 1680 til 1848 og de samfundsforhold der gjorde det nødvendigt at udbygge flådens leje i København. Perioden 1848-1930 er skrevet af Viggo Sten Møller. Bagerst er der kort og opmålinger af Krudttårnene i Carls og Frederiks Bastion, Spanteloftsbygningen på Nyholm, Nyholms Hovedvagt, Arsenalet, Krudtmagasinet i Redanerne, Magasinbygningerne på Frederiksholm, Gamle Østre Takkelagehus, Kanonbådsskurene, Tømmerskurene og Mastekranen.
Udvalget om Københavns Havn blev nedsat i 1988 med den opgave at fremsætte alternative forslag til den organisatoriske og økonomiske tilrettelæggelse af omdannelsen af de områder af havnen som ikke længere skulle anvendes til havneformål. I betænkningen indgår også en beskrivelse af bevaringsværdige bygninger og lokaliteter i de fire havneområder, Østhavnen (Holmen), Inderhavnen, Sydhavn og Nordhavn.
Bygninger og anlæg i Københavns Havn blev udgivet i 1988 af Planstyrelsen. Bogen er en registrering og klassificedring af de historiske, kulturhistoriske og arkitektoniske bevaringsinteresser ved bygninger og anlæg i i Københavns Havn. Derudover er der en beskrivelse af havnens udvikling fra Christian IV og frem til 1988, med beskrivelse af hvert områdes selvstændige udviklingshistorie.
Københavns Havnsudvikling - med særligt henblik paa femogtyve-aaret 1908-1933 af G. Lorenz blev udgivet i 1934. G. Lorenz var i over 40 år Havnebygmester i Københavns Havn og blev anmodet af Københavns Havnevæsen om at udarbejde bogen. I bogen gennemgåes de udviklingsmæssige muligheder samt en beskrivelse af havnens områder; Frihavnen, Refshaleøen, Skudehavnen, Langeliniekajen, Inderhavnen og Sydhavnen.