Gå tilbage til hovedindhold.

København: Sydhavnen/Kongens Enghave

Bydelsatlas Kgs. Enghave

Bydelsatlas Kgs. Enghave omhandler området Kongens Enghave som også kaldesSydhavnen. Bydelsatlasene udpeger og beskriver de mest værdifulde og karakteristiske byarkitektoniske træk i tekst, fotos og på kort. Derudover er der en kort historisk beskrivelse af bydelenes historiske udvikling. Registranterne har kun vejledende status. Det er muligt at downloade publikationen som pdf på Københavns Kommunes hjemmeside.

Områdefornyelse Sydhavn

Københavns Kommune løfter den ældre del af Sydhavnen for milliarder i perioden 2014 – 2022. Områdefornyelse Sydhavnen knytter sig til de store investeringer, som allerede er besluttet. Den nye områdefornyelse skal understøtte og binde de store infrastrukturelle greb sammen. Områdefornyelsen giver kvarteret et helhedsorienteret løft, og skaber samtidighed mellem anlægsprojekterne, så det sikres, at området ikke skal graves op flere gange.

Signalement af Sydhavnen

I bogen En by i København. Signalement af Sydhavnen kan man læse om Sydhavnen i 1979, dem, der bor der og hvordan og hvorfor de klarer at være naboer til store gennemkørende veje.

Kongens Enghave Lokalhistoriske Arkiv

Kgs. Enghave Lokalhistoriske Arkiv indeholder fotos, film, erindringer og en oversigt over områdets historie.

Lokalplaner for Sluseholmen og Teglholmen