Gå tilbage til hovedindhold.

Referencehåndtering: Citationsstil

Hvad er en citationsstil?

Uanset om du håndterer dine kilder manuelt eller du anvender et program, skal du vælge en metode til eller standard for hvordan disse skal opstilles. Disse standarder kaldes for citationsstilstyles eller output styles.  

En output style definerer hvilke oplysninger, der skal være inkluderet i dine referencer og henvisninger. Stylen definerer også hvordan disse oplysninger skal præsenteres i dit skriftlige arbejde, både i den løbende tekst eller fodnoter samt i litteraturlisten.

Standarder og citationsstile

Hvilken standard/output style skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige styles, og det kan være svært at finde ud af hvilken en, du skal vælge. 
Tjek din fagbeskrivelse, spørg din vejleder eller andre relevante kilder for at se, om der er særlige krav til, hvilken output style/standard, du skal anvende, når det gælder henvisninger og litteraturliste.

Det vigtigste er, at dine henvisninger og litteraturliste er opstillet ensartet igennem din opgave, at der er konsistens, og at dine kilder er fyldestgørende.

Eksempler på output styles: 

Her kan du se et eksempel på en bog i referencestilen APA 7th:

Manuel referencehåndtering

Manuel referencehåndtering er ganske enkelt bare, at gøre det selv. Lave lister med litteratur, man bruger i sit projekt, samle links i sin browser, have stakke af bøger osv. Dernæst er det at skrive sine referencer manuelt - altså sætte sine parenteser og fodnoter og selv skrive sin litteraturliste til sidst. Om du vil gøre det manuelt eller med et program til hjælp er et spørgsmål om temperament. Se skemaet nedenfor for yderligere input.

Manuel vs. automatisk referencehåndtering

Kildekompasset - hjælp til din citationsstil