Gå tilbage til hovedindhold.

København: Nordvest

Bydelsatlas Nørrebro

Bydelsatlas Nørrebro omhandler området der er afgrænset af Frederiksberg, Vanløse, Østerbro og Søerne. Bydelsatlasene udpeger og beskriver de mest værdifulde og karakteristiske byarkitektoniske træk i tekst, fotos og på kort. Derudover er der en kort historisk beskrivelse af bydelenes historiske udvikling. Registranterne har kun vejledende status. Det er muligt at downloade publikationen som pdf på Københavns Kommunes hjemmeside.

Bydelsatlas Bispebjerg

Bydelsatlas Bispebjerg omhandler områderne Bispebjerg, Utterslev og Emdrup. Bydelsatlasene udpeger og beskriver de mest værdifulde og karakteristiske byarkitektoniske træk i tekst, fotos og på kort. Derudover er der en kort historisk beskrivelse af bydelenes historiske udvikling. Registranterne har kun vejledende status. Det er muligt at downloade publikationen som pdf på Københavns Kommunes hjemmeside.

Bydelsatlas Brønshøj-Husum

Bydelsatlas Brønshøj-Husum omhandler områderne Brønshøj, Husum og Tingbjerg. Bydelsatlasene udpeger og beskriver de mest værdifulde og karakteristiske byarkitektoniske træk i tekst, fotos og på kort. Derudover er der en kort historisk beskrivelse af bydelenes historiske udvikling. Registranterne har kun vejledende status. Det er muligt at downloade publikationen som pdf på Københavns Kommunes hjemmeside.

Billeder fra Nordvest

Områdefornyelse Nordvest

Områdefornyelsen er en helhedsorienteret indsats, der i fem år arbejder med fysiske, sociale og kulturelle indsatser i Nordvest. Der er afsat 60 millioner kroner til indsatsen. Kvarterplanen er blevet til på baggrund af en bred borgerinddragelsesproces i foråret 2016. Planen beskriver, hvilke projekter områdefornyelsen sætter i værk for at realisere visionen.

Nørrebro Lokalhistoriske Forening og Arkiv

Foreningens opgave er at indsamle, registrere og bevare materiale, der kan bruges til at fortælle om Nørrebros lokalhistorie. Det kan f.eks. være:

  • Fotos og billeder fra bydelen før og nu
  • Blade og tidsskrifter om foreninger, institutioner, boligområder osv.
  • Bøger om Nørrebro
  • Aviser og avisudklip
  • Kort
  • Lydbånd, film- og videooptagelser
  • Erindringer
  • Arkivalier fra foreninger, virksomheder, institutioner eller enkeltpersoner.

Materialet lånes normalt ikke ud, men alle har adgang til at se materialet.

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Billedresultat for Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev

Lokalhistorisk Selskab for Brønshøj, Husum og Utterslev dækker lokalområdet Husum med Tingbjerg, Brønshøj med Grøndal, Utterslev, som i dag er Bispebjerg-Nordvest med Emdrup.