Gå tilbage til hovedindhold.

Skriveværksted // Writerspace: Kilde-/referencehåndtering

De 3 grundlæggende regler

Referencehåndtering er at holde styr på den litteratur, du citerer og bruger i din opgave. Du skal altid kunne dokumentere hvorfra du har din viden fra, hvis teori du bruger eller hvis argument, du bygger dine diskussioner på.

Derfor skal du følge disse tre regler:

  • Hver gang du parafraserer, citerer eller bruger andres arbejde til at opbygge din argumentation med, skal du kreditere dem ved at lave en reference i teksten.
  • Læseren skal være i stand til, på baggrund af den information, du giver i din reference og litteraturliste, at genfinde materialet, du bruger. Det er derfor vigitgt at alle referencer inde i teksten har en korresponderende optegnelse på litteraturlisten med fyldestgørende informationer.
  • Uanset hvilken stil du vælger til dine referencer og litteraturliste, eller om du gør det på din egen måde, skal du være konsekvent.

Standarder og citationsstile

Hvilken standard/output style skal jeg vælge?

Der findes mange forskellige styles, og det kan være svært at finde ud af hvilken en, du skal vælge. 
Tjek din fagbeskrivelse, spørg din vejleder eller andre relevante kilder for at se, om der er særlige krav til, hvilken output style/standard, du skal anvende, når det gælder henvisninger og litteraturliste.

Det vigtigste er, at dine henvisninger og litteraturliste er opstillet ensartet igennem din opgave, at der er konsistens, og at dine kilder er fyldestgørende.

Eksempler på output styles: 

Her kan du se et eksempel på en bog i referencestilen APA 7th:

Folder APA vejledning

Kildekompasset - hjælp til din citationsstil